הכותרות האחרונות בתחום השתלות השיניים מבשרות בדרמתיות על "מהפך" ברפואת השיניים, לאחר שלשוק יצא טיפול פופולארי, המבטיח "השתלת שיניים ללא ניתוח" ומעורר דיון סוער בקרב המומחים. בינתיים נשמעות סביב הנושא לא מעט דעות, של מתנגדים ותומכים בשיטה. לאור זאת, המומחים במרפאת מוריה המובילה בתחום ההשתלות והרגנרציה, החליטו לעשות סדר בכותרות ולהגיש לכם את כל המידע האמין והמעודכן על שיטת "אול און פור- הכל על ארבע (All On 4)". לפניכם כמה עובדות שכדאי לדעת לפני שמחליטים.
מהי שיטת "הכל על 4" (אול און פור) ?
שיטת "אול און פור" מתבססת על מינימום שתלים ליצירת בסיס להתקנת מערכת שיניים. השיטה פועלת על עקרון של חלוקת עומס מיטבי על השתלים, תוך שמירה ככל הניתן על עצמות הלסת. מה שהפך אותה לפופולארית היא שבפועל מותקנים 4 שתלים בלבד בכל לסת ומיד לאחר מכן, ממש באותו היום, המטופל מקבל את התותבת, המוברגת על 4 שתלים בלבד. השיטה זכתה להתייחסות נרחבת, חלקה אובייקטיבית וחלקה קצת פחות. לפני שתחליטו אם זה מתאים לכם, המומחים של מוריה מציגים את היתרונות שהפכו אותה לפופולארית ואת החסרונות, שלא תמיד מודעים להם.
מה הופך אותה לפופולרית?
לשיטה יש כמה יתרונות ברורים, בראשם תוצאות מהירות והתערבות כירורגית מינימאלית. המשמעות היא שבאמצעות טיפול בשיטה אפשר להשיג שיקום מהיר במשך זמן קצר מאוד וכמו כן, אפשר להימנע מהשתלות עצם או הרמת סינוס. יחד עם זאת, חשוב להדגיש שהשיטה מחייבת ניתוח החדרת שתלים.
מה הם חסרונות השיטה?
ראשית, תוצאות השיטה ידועות לטווח של חמש שנים בלבד, מאחר והיא עדיין בגדר שיטה ניסיונית. נכון להיום, טרם פורסמו מחקרים, שמלמדים על אחוזי ההצלחה ובעיות בטווח הרחוק. אלו הם החסרונות המרכזיים הידועים כיום:
- אסתטיקה: צריך לזכור שהשיקום הוא תותבת גדולה. התותבת לא נותנת מענה אסטטי לכל המטופלים באותה הרמה, מאחר והיא משחזרת גם את רקמת החניכיים. לכן, הטיפול לא בהכרח משפר את איכות החיים.
- מחיר: אומנם כרגע מדובר בעלויות נמוכות יחסית אבל העלות הכוללת תקבע רק בסוף. למשל, במקרה של סיבוכים וכישלונות, יהיה צורך לבצע טיפולים נוספים, שעלולים לייקר את הטיפול.
- עצם התחלתית: על מנת שהטיפול בשיטה יצליח, יש צורך בכמות ואיכות מינימאלית של עצם התחלתית. אנשים שאין להם את הבסיס הזה, לא יכולים להיות מטופלים בשיטת "אול און פור".
- שיטות נוספות: השיטות המודרניות להשתלות עצם ורגנרציה נפסלות על ידי השיטה המדוברת.
הסיכונים בשיטה
כמו בכל טיפול, גם בשיטת All on 4 ישנם סיכונים, אלו הם המרכזיים שבהם:
- עומס: השיטה מבוססת על ארבעה שתלים בלבד, שתפקידם לתמוך ב- 14 שיניים. המיקום והכיוון של השתלים אינם אידיאלים מבחינת פיזור וחלוקת העומסים וכמו כן, מדובר בעומס לא סביר בכל קנה מידה, שעלול אף לגרום לקריסת השתלים. תוסיפו על כך את עצם הלסת, שמפעילה באופן מיידי כח עצום על שתלים טריים ועלולה לגרום לדחיית השתל וכישלון הטיפול.
- תלות בין השתלים: לא רק שבשיטה הנוכחית אם אחד מהשתלים נכשל, כל השיקום נכשל אלא שגם לא ניתן יהיה לספק שיקום קבוע. זאת בניגוד לשיקום על גבי מספר רב יותר של שתלים, אשר העומס מתחלק בניהם.
- מקצועיות: השיטה לא מחייבת טיפול על ידי מומחי חניכיים, שיקום הפה או כירורגים ולפיכך, רמת המקצועיות היא בהתאם.
- אובדן עצם: השיטה מחייבת עבודה על מישור עצם אחיד. לשם כך, יש לכרסם בעצם ולהגיע לרמת אחידות נדרשת. פעולה זו גורמת לאובדן משאב יקר, באופן בלתי הפיך והיא מצמצמת את אפשרויות הטיפול בעתיד.
לסיכום, אומנם מדובר בשיטה שמציעה יתרונות מפתים אבל יש לה גם חסרונות וסיכונים לא מעטים, שעליכם לשקול בטרם קבלת החלטה. ניתן להתייעץ איתנו בכל שאלה. במידה ואינכם בטוחים, מומחי המרפאה יוכלו לתת לכם את חוות דעתם האישית.