הפרוטוקול הסביבתי להחדרת שתלים באזור אסתטי כפתרון למניעת פגמים אסתטיים
פעולה בעלת סיכונים והשלכות אסתטיות ועל כן היא מהווה אתגר לרופאי השיניים. החיוך, הוא כרטיס הביקור שלנו. תכנון לקוי או חוסר דיוק בהתקנת שתל בחזית הפה יגרמו לנזקים אסתטיים בלתי הפיכים.
מדוע זה קורה בעיקר עם שתלים?
החשיבה והדעה הרווחת בציבור הינה כי שתל דנטלי מתנהג בפה, בדומה לשן טבעית אך, הדבר אינו נכון! כל עוד השן הטבעית נמצאת בפה, עצם הלסת נשמרת היטב ללא שינויים במבנה ובמראה האסתטי. כאשר השן נעקרת (בגלל טראומה, עששת או זיהום), מתרחשת ספיגת עצם מקומית משמעותית במימד האנכי והאופקי, דבר שעל המנתח לקחת בחשבון מראש. בנוסף, במהלך הריפוי, ספיגת העצם מלווה בהתכווצות רקמת החניכיים דבר המחמיר את הפגם האסתטי.
לפעמים הרופא נאלץ לבחור בהתקנת שתל, במיקום או בכיוון לא תמיד טבעיים עם כל ההשלכות השליליות האסתטיות. דעה קדומה נוספת היא "שהתקנת שתל במקום השן הטבעית, מאפשרת לשמור על נפח העצם הלסתי". גם תפיסה זו אינה נכונה. הוכח כי שתל דנטלי אינו מסוגל לעצור את תהליך ספיגת הרכס הנמשך לאורך כל החיים.
מהו הפתרון?
ממצאים אלה הביאו אותנו לבנות פרוטוקול המתאים להחדרת שתלים באזור קו החיוך – "הפרוטוקול הסביבתי". פרוטוקול זה מעודד החדרה של השתל בסביבה הטבעית שלו, כלומר, עם עצם ורקמת חניכיים. מטרת הפרוטוקול הינה לפצות על ספיגת העצם והתכווצות הרקמה, המתרחשות מיידית לאחר העקירה. פיצוי זה יתבצע בעזרת השתלת תחליפי עצם יחד עם חבישת ממברנה אשר מונעים התמוטטות הרכס הלסת מיד לאחר עקירת השן.
השתלת חניכיים תשלים את המשימה על ידי עיבוי הרקמה תוך כדי מניעת נסיגת החניכיים העתידית. התיחסות לרקמות הקשות והרכות (עצם וחניכיים) באתר הניתוח, תשפר את הסביבה הביולוגית והטבעית של השתל ותצמצם את הפגמים האסתטיים שעלולים להופיע במהלך השנים.
הקפדה מתמדת על פרטים, עדכונים במחקרים האחרונים, תכנון מדויק וניסיון, הינם המפתח לשמירה על אסתטיקה בהתקנת שתלים בקו החיוך.
חשוב לזכור כי שתל דנטלי לעולם לא יחליף את השן הטבעית, אך ניתן להגיע לתוצאות אסתטיות בזכות הפרוטוקול הסביבתי.
רוצים להתייעץ איתנו או לקבוע תור לבדיקה? התקשרו אלינו ל – 04-8343333 או לחצו כאן, מלאו את הפרטים ונשמח לחזור אליכם בהקדם.
אולי יעניין אתכם גם: