רפואה משלימה

לאורך השנים, הוכיחה רפואת החניכיים את יכולתה להבין את הסיבות והתהליכים אשר גורמים להתפתחות מחלות החניכיים וליישם את הדרכים לטפל בהן.

שלחו לנו הודעה, נעשה את המקסימום כדי לחזור אליכם בהקדם.

לאורך השנים, הוכיחה רפואת החניכיים את יכולתה להבין את הסיבות והתהליכים אשר גורמים להתפתחות מחלות החניכיים וליישם את הדרכים לטפל בהן. בזכות מחקרים מדעים התגבשו פרוטוקולים טיפוליים שונים המרפאים מטופלים רבים. כיום, ניתן לאחר בדיקה מקיפה ומעמיקה לאבחן מחלות שונות ולתכנן תכנית טיפול מתאימה הבנויה על סיכויי הצלחה מובטחים וצפויים.

אולם, כרופאים העוסקים בתחום שנים רבות, לא פעם נתקלנו במקרים בהם תהליכי הופעת המחלה והטיפול בה, אינם ברורים ואפילו מפתיעים. לדוגמא, ידוע לנו כי במצבים בהם מתרחש משבר נפשי משמעותי המתבטא במתח נפשי מוגבר, הדבר יכול להשפיע על המערכת החיסונית ולהוביל להתפתחויות דרמתיות במחלות כרוניות מסוימות.

ברור לנו כי עולם הרפואה הקונבנציונאלית חשף את קצה הקרחון בלבד ועדיין נותרו שטחים מעורפלים שאיננו שולטים בהם. גם לאחר ניסיון של שנים, עלינו הרופאים להיות צנועים ולהפנים כי אין אנו יודעים הכל וההכשרה שניתנה לנו בבתי הספר, לא תמיד מספקת ומותירה חללים ריקים. אין אנו מרימים גבה כאשר מטופל מספר את סיפורו הרפואי האישי "המשונה" שבו "תרופת הסבתא", אשר אינה בסילבוס הנלמד באוניברסיטאות, הינה היחידה שסייעה לו.

בשנים האחרונות, פתחנו את שערינו לרפואה המשלימה, כי אנו מאמינים בקשר הישיר בין גוף ונפש, וכי הפה ומערכת הלעיסה הינם חלק בלתי נפרד מכלל האיברים האחרים הפועלים בהרמוניה מושלמת.

רפואה משלימה, הינה שם כולל למגוון רחב של טיפולים רפואיים שלא נכללים במסגרת הרפואה הקונבנציונאלית המודרנית וברובם אינם מבוססים מדעית או על מחקרים.

הביטוי רפואה משלימה, מחליף את הביטוי רפואה אלטרנטיבית, ומייצג ומבטא את התפיסה המערבית הרווחת לפיה הרפואה המשלימה אינה באה להחליף את הרפואה הקלינית הקונבנציונאלית, אלא, מוסיפה ומשלימה אותה. בשנים האחרונות צוברת הרפואה המשלימה מודעות רבה ושיטותיה וטיפוליה הרבים ידועים ונפוצים לטיפול בבעיות בריאותיות ולשיפור בהתמודדות עם סימפטומים של מחלות שונות.

דיקור, רפלקסולוגיה, שיאצו, הומיאופתיה, פרחי באך, תוספי מזון, טיפול בעלוקות, עיסויים והידרותרפיה הינם חלק מרשימה ארוכה של טיפולים הנכללים תחת הקטגוריה של רפואה משלימה.

למרות המודעות ההולכת וגדלה בקרב האוכלוסייה בכלל ובקרב אוכלוסיית הרופאים בפרט, רופאים רבים מבקרים את הרפואה המשלימה וטוענים כי היא אינה מטפלת וכי השיפור במצב המטופל נובע מהשפעת אפקט פלצבו – ריפוי בעזרת הפיכת החולה לאופטימי בזכות התחושה שבעייתו מטופלת. המצדדים טוענים שאין פסול בהפעלת אפקט פלצבו בעזרת טיפולים משלימים כל זמן שטיפולים אלה באים לצד טיפולים רפואיים קונבנציונאליים ולא במקומם.

רפואה משלימה – רופאים בע"מ:

מרפאתנו מציגה מספר כיוונים המשלימים את הטיפולים הרפואיים הקלאסיים:

 
ריפוי לאחר טיפולים כירורגים והצורך בכיסוי נגד זיהומים ודלקות מביא את המטופל לקבלת תרופות רבות וחוזרות. לכן, אנו מגוונים וממתנים את מתן התרופות, ומתאימים את המרשם התרופתי לכל מטופל, תוך כדי התחשבות במצב הבריאותי.

(לקבלת מידע נוסף ניתן לפנות ליועצות ולרופאים).

מחלת חניכיים והטיפולים הטבעיים

דלקת בחניכיים הינה אחד האוייבים הקשים לבריאות הפה.
הטיפולים המקובלים הם: הסרת אבנית, הקצעות שורשים וניתוחי חניכיים, יחד עם קבלת הנחיות להיגיינת הפה (צחצוח וחוט דנטלי). תרופות טבעיות יכולות לסייע בחיזוק הגוף כנגד המחלה:

1. תרופה אנטי-דלקתית, ויטמין D
תכונות אנטידלקתיות נמצאו בויטמין D. מחקרים הראו כי מטופלים עם רמה גבוהה של ויטמין D בדם היו פחות נתונים לדלקות חניכיים מאשר מטופלים אחרים עם רמה ירודה של הוטמין. המקור העיקרי לויטמין D הינו קרינת השמש אך קיימים תוספים רבים בשוק. המינון המקובל הוא: 200 IU כמנה יומית.

2. ויטמין C, החמוץ
ויטמין C הינו בעל תכונות אנטיאוקסידנטיים רבות. מחקרים מכל הזמנים הוכיחו כי רמה ירודה של ויטמין C בדם חושפת את האנשים לפתח דלקות בחניכיים.
60 מ״ג של ויטמין C, היא המנה המינימאלית היומית המקובלת, אך במקרים של דלקת חניכיים בהתפתחות, ניתן לעלות עד ל 180 מ״ג כדי לחזק את המערכת האימונולוגית. הויטמין C מחזק את רגנרציית העצם ועוזר לריפוי רקמת החיבור.

3. מיץ חמוציות
שתייה, על בסיס קבוע , של מיץ חמוציות טבעי ימנע מחיידקים להידבק על השיניים. ההמלצה היא לשתות שתי כוסות מיץ חמוציות טבעי ללא סוכר אך חובה להתייעץ עם רופא המשפחה במידה והינכם נוטלים תרופות אחרות.

4. ״האנטיביוטיקה של הטבע״ – שמן עץ תה
שמן עץ התה הינו הכרחי בכל ארון תרופות בחדר אמבטיה. הוא נחשב כאחד השמנים היעילים ביותר לחיזוק המערכת החיסונית בגוף. עיסוי בחניכיים עם שמן עץ תה פעמיים ביום לאחר צחצוח שיניים יעשה פלאים. טיפה אחת על מברשת השיניים מספיקה לעיסוי (לדאוג לשטוף את הפה היטב בסיום העיסוי).

ניתן גם להוסיף את טיפת השמן עם משחת השיניים כדי להפחית את הריח החזק של השמן. שמן עץ תה הינו חומר אנטיספטי טבעי, נגד פטריות, אנטיויראלי (נגד נגיפים) ואנטיבקטריאלי.

דילוג לתוכן