מחלת חניכיים אגרסיבית

מחלה פריודונטלית אגרסיבית מופיעה בעיקר בגיל הנעורים ובצעירים, ובמקרה שהיא לא מטופלת היא עלולה להביא לאובדן שיניים. קראו מה גורם למחלה? כמה היא נפוצה? כיצד ניתן לטפל בה? תוכלו לראות

שלחו לנו הודעה, נעשה את המקסימום כדי לחזור אליכם בהקדם.

מחלת חניכיים הינה מחלה הפוגעת ברקמות התומכות את השן בלסת (חניכיים, סיבים, עצם הלסת) וללא טיפול גורמת לאובדן השיניים. מחלת החניכיים היא אחת המחלות הנפוצות ביותר בעולם, ולמעשה היא הסיבה העיקרית לאובדן שיניים אצל מבוגרים. כיום ידוע שמחלת חניכיים שאינה מאובחנת ו/או מטופלת משפיעה על הבריאות הכללית כגון: הגברת סיכון למחלת לב, פגיעה באיזון הסוכר בגוף, השפעה על התפתחות מחלות נשימה וכו'. בנוסף, אובדן שיניים מלווה בנכות פיזית ונפשית כאחד יחד עם פגיעה באסתטיקה ובאיכות החיים.

60 שניות על מחלת חניכיים אגרסיבית – ד"ר ברנרד דהן (מומחה למחלות חניכיים)

אחד מסוגי מחלות החניכיים הקשות היא מחלה המופיעה בעיקר בגיל הנעורים (בלשון מקצועית: מחלת חניכיים אגרסיבית), מופיעה בגילאים 13-35 ומאופיינת בתהליך הרס מהיר יחסית של הרקמות התומכות בשן, במקרה והיא לא מאובחנת ומטופלת.

למחלת חניכיים ייתכנו גורמים רבים, ואצל אותו אדם יכולים להתקיים כמה מהם יחד. אחד מהגורמים העיקריים הם החיידקים. כמות וסוג החיידקים יקבעו את אופי וחומרת המחלה. גורם נוסף שבא לידי ביטוי בעיקר במחלת החניכיים האגרסיבית הוא הגנטיקה. ניתן למצוא הופעה של המחלה במס' אחים ואחיות באותה משפחה. גורמים נוספים שתורמים להחמרת המחלה הם עישון, צריכת אלכוהול, לחץ נפשי, סוכרת, חסרים תזונתיים, מערכת חיסונית מוחלשת וכו'.

המחלה מתבטאת ומתאפיינת בתזוזת שיניים, נשירת שיניים, דימומים, הפרשות וספיגת עצם בלתי הפיכה. במקרים רבים המחלה אינה כואבת כלל. הרכב האוכלוסייה ההטרוגני במדינת ישראל מביא לידי כך ששכיחות מחלת החניכיים בקרב בני הנוער היא יחסית גבוהה יותר מבאוכלוסיית המערב. מחקר אחרון שנערך בקרב מתגייסים לצבא מצא שקרוב ל-5% מקרב הצעירים סובל ממחלת חניכיים שהחלה עוד בגיל הנעורים.

אבחון מוקדם של המחלה במרבית המקרים עשוי לעצור את התפתחותה ומאפשר את שחזור הרקמות.

תרומה לקהילה – הקמפיין לגילוי מוקדם של מחלת החניכיים בגיל הנעורים

הבדיקה הינה פשוטה, מהירה, לא פולשנית ואינה כואבת.

הרופא יבדוק נוכחות של כיסים פריודונטליים בין השן לבין החניכיים. קיום כיס מסמן התפתחות דלקת. במידה ולא יימצאו סימנים למחלה, המטופל יקבל דו"ח בכתב עם סיכום והמלצות לרופא השיניים המטפל. במידה ויתגלו ממצאים המעידים על קיום המחלה, המטופל ישלח לסדרת צילומים על מנת לחדד את האבחנה.

הטיפולים הקיימים תלויים בחומרת המחלה: החל מטיפולים שמרניים כמו הקצעות שורשים והדרכה להיגיינת הפה ועד לטיפולים כירורגים רגנרטיבים.

מקרים של מחלת חניכיים אגרסיבית אשר טופלו במרפאה

אנו כאן למענכם, מוזמנים ליצור איתנו קשר לכל שאלה ולקביעת תור לבדיקה.

בהצלחה!

אולי יעניין אתכם גם – ד"ר דהן מתארח בנושא אצל פרופ' קרסו בתוכנית "בריאות 10":

דילוג לתוכן