ד"ר איציק טייב בשיתוף איגוד לפיריו | 24/06/2016

שלחו לנו הודעה, נעשה את המקסימום כדי לחזור אליכם בהקדם.

רופאי שיניים גומלים מעישון

לפני כחודשיים נערכה במרפאתנו סדנה ייחודית להכשרת רופאי שיניים בתחום הגמילה מעישון, בשיתוף עם חברת  Pfizerוהאיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסאואינטגרציה.

בישראל, המעשנים מהווים כחמישית מהאוכלוסייה. חלל הפה הוא הראשון להיחשף לעשן הרעיל, והסיכון לפתח בו סרטן גדול פי ארבעה בקרב המעשנים. לעישון השפעה שלילית חזקה, מזיקה וישירה על בריאות הפה, הכוללת חשיפה לסיכונים בריאותיים משמעותיים העלולים להתחיל בחלל הפה כדוגמת גידולים ממאירים וכן נטייה מובהקת לכישלונות וסיבוכים.

ההתמכרות לעישון היא התמכרות קשה לכל דבר ועניין, והחומר הממכר הוא הניקוטין שפועל על קולטן מיוחד במערכת העצבים המרכזית. בשאיפת העשן חודרים לגוף עשרות חומרים מסרטנים. הנזקים הקשים לרקמות חלל הפה מתבטאים בגידולים ממאירים, אובדן שיניים, שינויים אסתטיים, כישלונות וסיבוכים, בפרט בטיפולים ניתוחיים (עקירות, טיפולים ושתלים), קיצור אורך החיים של טיפולים שיקומיים מורכבים ועוד.

יש לזכור שבקרב המעשנים, החניכיים אינן נוטות לדמם עקב כיווץ כלי הדם בהשפעת הניקוטין, ולכן רוב המעשנים אינם שמים לב ואינם מודעים להתקדמות מחלת החניכיים בפיהם, אלא רק בשלבים מאוחרים. לפיכך יש חשיבות רבה לביקור סדיר במרפאת השיניים ואצל שיננית למטרות זיהוי מוקדם ומניעה.

תפקידו של רופא השיניים הוא קריטי, ולכן קיימת חשיבות רבה לסדנת הכשרה לגמילה מעישון לרופאי השיניים, שנערכה במרפאתנו. בדיקת הרופא של כל הרקמות והריריות בחלל הפה חשובה מאוד.  זיהוי מוקדם של נגעים טרום ממאירים, כיבים ונגעים לבנים מסוימים בחלל הפה יכול להציל חיים. רופא השיניים יפנה במידת הצורך למומחה ברפואת הפה או מומחה בכירורגיה פה ולסת לבירור נוסף.

מטרת הסדנה לתת לרופא השיניים כלים מעשיים לשינוי דפוסי חשיבה והרגלים בקרב המטופלים שלהם, כולל הרקע התרופתי של תרופות לגמילה מעישון.

הסדנה שהתקיימה הוכתרה בהצלחה רבה ופתחה עבור הרופאים צוהר לגישות חדשות ומתקדמות לשיפור הטיפול במטופלים וקידום בריאותם.

טופס הרשמה (952.4 Kb)

דילוג לתוכן