כתוצאה ממחלות חניכיים או גיל מתקדם קיימים מצבים בהם עצם הלסת ספוגה לחלוטין ודורשת שיחזור. שיקום זה יכול לחייב ביצוע של ניתוחים רבים להשתלות עצם הרמות סינוס ואוגמנטציה למיניהם וזמן המתנה ממושך עד שנתיים כדי להגיע לתוצאה הסופית. בעשור האחרון נולדו שיטות חדשניות שאמורות לקצר זמני המתנה ולחסוך שימוש בשתלי עצם. הטכניקות החדשות נשענות על העצם הזיגומה של הלסת עצם הלחי שמשמשת כבנק עצם ובסיס יציב לשתלים ייחודים לאורך זמן. שתלים זיגומטיים הינם שתלים ארוכים שאורכם נע בין 4 ל 7 ס"מ מוחדרים בעזרת תכנון דיגיטלי ובדיוק רב .
לאחר בחינת צילומי סיטי מיוחד של עצמות הלחי , השונה מסיטי רגיל כולל בניית מודל וירטואלי . הפרוצדורה מבוצעת בחדר הניתוח שלנו המאובזר במיטב הטכנולוגיה המתקדמת המאושר מטעם משרד הבריאות בהרדמה (סדציה) על ידי רופא מרדים מומחה ועל ידי מומחה לחניכיים בשיתוף פעולה עם רופא פה ולסת ללא כאבים וסבל. בסיום הטיפול המטופל יוצא עם שיניים קבועות אשר הוכנו מראש. זמן הטיפול אורך כ -שלוש שעות .
לעומת השתלה דנטלית רגילה, מצב עצם הלסת אינו מגביל את אפשרות הביצוע. אך כל מטופל מקבל הערכה ואבחון בפגישת ייעוץ ראשונית והתוכנית המיטבית נבחרת עבורו.
אין צורך בהליך השתלת עצם מקדים, שעלול לקחת חודשים ארוכים , דבר שמקצר משמעותית את זמן הטיפול ומאפשר לצאת עם שיניים קבועות ללא טיפולי ביניים ממושכים.
כידוע, עצמות הלחיים הינן בנק עצם חזק מאוד ומסוגל לקלוט את השתלים בצורה חזקה ולאורך זמן.
כמעט שאין רק שחשוב שיבוצע כמו כל הליך כירורגי אחר בידי מומחה שיודע את העבודה, מיומן ויודע לתת מענה רחב ומגוון טיפולים . לא מומלץ לחולי סכרת או למטופלים אשר נוטלים כדורים בוני עצם ממשפחת הביספוספונאטים במקרים אלה רצוי להיוועץ עם הרופא המטפל.
מאחר ומדובר בשיטה מאוד בטוחה הסיכונים והסיבוכים הינם מאוד נדירים. דומה מאוד לשכיחות הסיכונים בפרוצדורת השתלת שיניים רגילה והם כמעט ואינם מתרחשים.