מידע שחשוב לדעת על שתלים דנטליים

שלחו לנו הודעה, נעשה את המקסימום כדי לחזור אליכם בהקדם.

השתלות שיניים נועדו להחליף את השיניים הטבעיות של אדם ולעומת פתרונות אחרים כמו למשל שיניים תותבות, מדובר בפתרון חזק ואלגנטי שמשפר את איכות חייו של המטופל בצורה ניכרת, מאפשר לו לאכול גם מאכלים קשים ולחייך בלא חשש .

השתלות מתאימות לכל מי שאיבד את שיניו עקב ריקבון, טיפולים קודמים שלא עברו בצורה טובה, מחלות חניכיים, פגיעות שונות בפה, שחיקה טבעית או פגמים מולדים.

הכירו את השתלים הדנטליים

שתלים דנטליים הם מבנים דמויי ברגים העשויים ממתכת טיטניום או שתל זירקוניה שנועדו להחליף את השורש הטבעי של השן ולכן הם יכולים לתמוך בכתרים (החלק הגלוי של השן), גשרים או שיניים תותבות. כאשר השתל תומך בכתר חרסינה, המבנה כולו הוא עצמאי, לא פוגע בשיניים אחרות בפה ובחומר השן שלהן.

סוגי השתלים השונים נחלקים בעיקר לפי האזור בו הם מיוצרים: שתלים אמריקאים, אירופאים או ישראלים. לשתלים האמריקאים יש תו תקן אמריקאי ולרוב גם תן תקן ישראלי. לשתלים האירופאים יש תו תקן אירופאי ולעיתים גם תו תקן ישראלי. חשוב להדגיש שיש הבדלי איכות בין שתלים המיוצרים במערב אירופה שהם האיכותיים יותר לבין שתלים המיוצרים במזרח אירופה והם האיכותיים פחות. כמו כן, ישנם שתלים ישראלים העומדים כמובן בתו התקן הישראלי ולעיתים גם בתקנים האירופאים והאמריקאים.

מדוע חשוב לעבור את ההשתלה אצל רופא מומחה

השתלות שיניים שלא נעשות על ידי מומחה מנוסה לרפואת חניכיים עלולות לגרום נזק למטופל. לדוגמה, יש צורך לבחור בשתל מתאים לכמות העצם שנשארה אצל המטופל. אם בוחרים בשתל לא מתאים, או מבצעים את ההשתלה בצורה לא מדויקת, אפשר לפגוע בטעות בעצבים מסוימים בלסת התחתונה או בחלל הסינוס בלסת העליונה, דבר שיוביל לדלקות וכאבים במקרה הפחות גרוע ולאובדן תחושה זמני או קבוע במקרה היותר גרוע… חשוב לזכור שהשתלות שיניים מהוות מעין תוכנית כוללת לשיקום הפה כולו ולכן הרופא המטפל חייב לבנות אותה בצורה הוליסטית ולקחת בחשבון את כל הפרמטרים השונים בכללותם.

שלבי ההשתלה השתל הדנטלי

השתלות שיניים רגילות נחלקות לרוב לארבעה שלבים שונים:

הכנת הלסת לקליטת השתל – בשלב זה מכינים את העצם לקליטת השתל באמצעות עיבוי או הרמת סינוסים. רק לאחר שהעצם מתאימה לקליטת השתל מבחינת החוזק, הצפיפות והמידות שלה, אפשר להתחיל בתהליך ההשתלה.

החדרת השתל – בשלב זה קודחים חור שאליו יוכנס השתל והשתל עצמו מכוסה במכסה על מנת להגן עליו בזמן שהעצם מתאחה סביבו.

הנחת כתר זמני – הנחת הכתר הזמני מתבצעת מספר חודשים לאחר השלבים הקודמים ותפקידה לתת לחניכים לגדול באופן טבעי מסביב לשתל. יחד עם זאת, כיום קיימות גם שיטות חלופיות כמו למשל  “העמסה מיידית של שתלים" המאפשרות לקצר את זמן ההמתנה ולמעשה לדלג על שלב זה אל השלב הבא…

הנחת הכתר הקבוע – בשלב זה מסירים את הכתר הזמני ומניחים במקומו כתר קבוע או מספר כתרים קבועים המתפקדים כשיניים קבועות לכל דבר ועניין.

כמו כן, כיום קיימות גם השתלות שיניים ממוחשבות. השתלות ממוחשבות הן פיתוח מיוחד של השנים האחרונות המאפשר לרופא לראות מודל תלת ממדי של חלל הפה ובכך לבצע השתלות שיניים מדויקות ביותר גם במקרים מורכבים שלא היה ניתן לתת להם פתרון לפני כן.

מידע נוסף שחשוב לדעת

שיעור ההצלחה של ההשתלות נע בין 90% ל – 95%.
על מנת שהשתל ייקלט בצורה הטובה ביותר, מומלץ להימנע מעישון בתקופת ההשתלה. השתלים מוגנים מפני חורים, אך לא כנגד מחלות חניכיים אחרות, כמו למשל דלקות חניכיים מסביב לשתל. לאחר הניתוח יש לאכול מזונות רכים ולשטוף את הפה עם מי מלח. ניתן ואף רצוי להשתמש בחוט דנטלי על מנת להסיר אבנית מסביב לשתלים. למרות הפופולריות של טיפולי "השתלות שיניים ביום אחד" מי שאיכות העצם שלו לא מספיק טובה או שחסרה לו העצם כולה, לא יוכל לעבור את התהליך.

דילוג לתוכן