נסיגת חניכיים – הגורמים והטיפול

שלחו לנו הודעה, נעשה את המקסימום כדי לחזור אליכם בהקדם.

  • מחלת חניכיים – אחד הגורמים לנסיגת חניכיים היא מחלת חניכיים. מדובר למעשה בזיהום דלקתי שלא טופל בזמן והפך למחלת חניכיים. הזיהום עשוי להתרחש בעקבות הצטברות של רובד חיידקי בחניכיים בשל היגיינת פה לא טוב, שיניים רקובות, סתימות לא מתאימות, גשרים שאינם מתאימים, נטייה גנטית ועוד. הדלקת במצבה הראשוני עשויה לגרום לדימום ונפיחות לעיתים אף לא נרגיש בה,  אך אם לא תטופל היא עשויה להתפתח למחלת חניכיים שתגרום לחניכיים גם לסגת. 
  • צחצוח לא נכון – במקרים רבים נסיגת חניכיים נגרמת כתוצאה מצחצוח לא נכון. למשל: אנשים שמצחצחים את השיניים בצורה אגרסיבית מדי או עם סיבים קשים מדי. זה עשוי לגרום לשחיקת השיניים,  פציעות , לחץ חזק על החניכיים ובסופו של דבר לנסיגת חניכיים.
  • טראומה – מכה מחפץ, תאונה  או נפילה על השיניים עשויה גם כן לגרום לטראומה לחניכיים, כמו גם טיפול שיניים מסוים או שימוש בגשר או תותבות שאינם מתאימים. 

כיצד ניתן לטפל בנסיגת חניכיים?

מלבד כאבי חניכיים ובעיות חניכיים שונות  שתסבלו מהם חשוב יהיה לטפל בנסיגת החניכיים שכן יהיו לכך השלכות בריאותיות נוספות על השיניים וחלל הפה, וכן גם ההיבט האסתטי עשוי להפריע לרבים. הטיפול האידיאלי יהיה בדרך כלל השתלת חניכיים. הטיפול הינו  פרוצדורה כירורגית שנועדה לתקן ולשפר את מבנה החניכיים ולעצור את תהליך הנסיגה. יוצרים רצועת חניכיים צמודות ובעזרת השתלת החניכיים מונעים את התקדמות הנסיגה.

לרוב הרקמה הרכה שבה יעשה שימוש הינו ממקור עצמי של  המטופל. לאחר הטיפול הרופא מניח תחבושת פריודונטלית שתהיה שם למשך כמה ימים עד השלמת תהליך הריפוי.  לאחר מספר ימים של חוסר נוחות יחסית ניתן יהיה לחזור לשגרה ולקבל תדרוך מהשיננית אודות הברשה וצחצוח שיניים  נכון .  הפעולה וההדרכה חיונים לתהליך הריפוי ושמירה על החניכיים לאורך זמן  בשילוב מעקב וביקורת קבועה אצל  מומחה החניכיים. 

דילוג לתוכן